Értelmiségi vagyok
(Korányi Mátyásnak és Donka Istvánnak)
Értelmiségi vagyok.
Megvetem a kultúrsznobizmust.
Egyszer én is beleestem
ebbe a hibába.
Fáj is ezt most leírva látnom.
Értelmiségi vagyok.
Elég sokat olvastam össze ahhoz,
hogy tudjam, ez milyen kevés.
Értelmiségi vagyok.
Utálom az értelmiséget.
Értelmiségi vagyok.
A férjem kétkezi munkás.
Most leginkább munkanélküli.
Ő nem olvas semmit.
Csak a Bibliát.
Többet tud nálam.
Az életből (vagy a Bibliából).
Értelmiségi vagyok.
Most én sem dolgozom.
(Legalábbis főállásban.)
Bizonyos kényszerű okoknál fogva
szabadságon vagyok.
Ketten tesszük itthon a semmit.
Ráérünk, tehát vagyunk.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-03-06 14:31:35
Utolsó módosítás ideje: 2012-04-14 07:36:49