Faust
Margit, dalolta, Margit, s hófehéren
az agyongyötört retorták felett
ezerszer forralt lombikok tűzében
őt festette egyre a képzelet.
Értelem, amely motorokat alkot,
kívánság, amely könyveket lapoz,
az izzó vágy, mi csábít az igazhoz,
s naponta pontos gyötrelmet okoz,
szorította a végső kárhozatra,
tévelygett sűrű vegykonyhák során,
gyötörte lelkét szörnyű feladatra,
s üres maradt. Kirabolt karaván.
Uralkodni, királynak lenni, hősnek,
prófétának, Mefisztónak talán...
Varázslat jött és egyre ismerősebb
boszorkányok a bűvös lakomán.
Ó menthetetlen kiszárad a lélek,
mely barlangjában vízet nem talál,
nem segítenek hangosabb zenészek,
bekopog majd a rettegett halál.
Margit, dalolta, Margit szörnyű lázban,
vicsorgó, véres látomás között,
ne hagyj el, ments meg hófehér ruhában,
hófehér légy, s a szerelmed örök.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Kutatás (Bp, 2004)
Kiadó: Fekete Sas