Árak, akaratok...
Mindenáron mindent akarás...
Gyöngyberakás
kesze-kuszán
tántorgó sorban -
itt vagyok, fájok. ragyogok -
szenvedek, figyelj rám!...
Úgyis a franc se...
Poézis, ma? A boltban...
Színestévé, nagyképernyő -
sokk(-)kijelzős...
Kamatra betétet Ödön
Ódon művek a porondon
Rendőrkordon porontyon
csábító prospektusok, tájak
napfényben, hegyek
szélben, hóban...
A szobatársam tegnap
vért hányt. két litert.
Rezignált. Májzsugor.
Stadionnyi stádium.
Leonidász.
Mártírium.
Meg is halt...
Az előbb mondták...
41 volt - és
semmi nem látszott -
kiállító művész, galériák
ból élt s hajléktalanszálló...
Csendes, szerény, (már)
fellegekben járó...
Posztmodernül zárt - jó...
Mintha mi sem történt
volna... Beállt a sorba
s minden rosszon már túl
ki kell írni - inri,
esznek a dobozban,
előtte éhes emberek,
senkinek sem fáj, hó!
Bodorodik a füst...
Tespedő mizériákban
mindenki csorba
Csak zártan húsfalak
közt gyűlik a könny tóba...
Kollégám volt, a ló!
Nem szólt egy szót se...
Sótlan Maradt a teája
sója, Béres-cseppje... cukra
Tavalyi hó... hol van?!
a házigazdának millió pont
Lakatlan...
(-é a halálkatlan?)
Egy küszöbön áll az ember
és megtorpan -
Mennyi mártír van gondban...
* * *
És még profit vár itt...
Zsarnok sejtek, törött ész -
pokoli kín s török méz
Vidáman vidáman -
eufória tombol - töltöm
a létet gyászban...
Leonidász a Ferenczi családban
Mítosz.
Az ember
mára
mű-tosz
J. A. a halálban
Mert más nem volt
* *
Halálmadár vagyok,
két karom kitártam -
pengnék benned B. Gy.
(Te tudod) mint
Jimmy Hendrix a gitárban
Mindig halál
mi az élet csúcsa
Ahol én ölelek
milliónyi halál
rushing together
s ölelkezik veled -
benne a családban
Élet ez?
Csalás van!
Katicabogártól kékbálnáig
egysejtűtől az összes pápáig
Bill Gatestől egy makákóig
Csalás van!
Csoda meg nincs...
Meghaltál
Egyik szemem
sír, a másik nevet?
Ott rohad a sírban
veled...
Ahogy rothad a fejed,
meleg van, felforr az agy -
de nincs Tél van, szétfagy -
s fogy ami hátra van...
Minden fázik, ázik
Benned mi minden mászik...
itt még dúl a csata...
él a test bár emésztik
Csak a lélek halott -
olyan bűze van...
Amit a létezés hat ott
Rímekbe tört kín,
béklyóba vert öröm
üröm minden sor
pokolian horkol
de lóg mint hurok
pók, légy és burok...
Felmagasztosul-e
minden lét a halálban?
2009
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-01-31 18:37:20
Utolsó módosítás ideje: 2012-01-31 18:37:20