A Zöldarany Oroszlán
Narancstól csorgó meszelt fal.
Párkányról tarkódra szárnyas
oroszlán néz. Lángnyelvű
orcája kerti cédrus árnyéka:
oxidált réz. Az asztalon
félig nyitott könyv,
meztelen Mayával,
üvegcsék kihűlt párlatával.
Ólomban a csíra: királyi rész.
Ha hullhat, már csak az éjbe,
csukló gránátszín felhője:
telített géz. Még mielőtt
arccal lefele alábuknál,
pillanatra még egyszer
fellobbansz: higanyszín
kés hegyén a méz.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-01-06 15:35:56
Utolsó módosítás ideje: 2012-01-06 15:35:56