vállára vette a Holdat.
barangoltak sikátorokon
át. elválaszthatatlanok
voltak, mint tejtől a föle.
az öreg kicsit húzta
a lábát. és remegő
kézzel majszolta
a kenyeret. a Hold
mindig jelezte,
hol van üres pad
a sétatéren. kartonból
ágyat vetett, aludt
néhány órát reggelig.
aztán egy éjjel
hiába várta a Hold,
társát nem lelte
sehol. máshol vert sátrat
az öreg. végleg.