Józan bolond
Szaloncukorpapír január tíz táján,
pillecsomagok, ezüstcsillagok
hullanak a latyakos kőre.
billegtek magasban hímzőcérnán
míg ágak keresztezték
rövid léptek keskeny útját
a harsogón roppanó hóban.
tűlevelek inhalálták
savanyúra erjedt ruhák szagát,
kóborkutyák szemszegletén
kristályosodtak sómolekulák.
tétlen gyomorban keserű az epe.
talpon áll egy kidőlt fa,
gyökérbe kapaszkodna csonkja,
fehér zubbonyt kerít a tél
józan bolondjára;
mindenki karácsonyfája
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-11-21 16:17:49
Utolsó módosítás ideje: 2011-11-21 16:17:49