Kiss Anna Mária
Klorofill
Nézd azt a tölgyet,
Száz éve üdvözül,
Neszre ijedő nyírfát,
Lehajtott
Homlokú szűz füzet,
Hasát büszkén
Düllesztő tuját,
Metszett meggyet,
Nyárfát,
Eső pihenőjét,
Tiszafa apát
Bíbor-bóbita ághegyét,
Örökös fenyőt
Méla öregapót,
Férfias szivarfát,
Méltóságos platánt,
Gyenge törzsű
Akácot
A szerelem-illatát,
A matuzsálem-mogyorófát
Szülőföldemen!
…
És nézd -
Kamasz bokrok,
Gyerekfüvek,
Ragaszkodó
Lánymohák!
Végül az ember.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-11-18 09:08:22 Utolsó módosítás ideje: 2011-11-18 09:13:04
|
|
|