Hangok, színek, béke
itt ülök a lépcsőn, térdemen az állam
hangja van a csendnek, több mint amit vártam
zenél néhány tücsök, vagy inkább száz ezer
nagy részük hegedül, a maradék rezel
vasajtók csapódnak, remegős a keret
aki ahol kijött, oda be is mehet
szemben áll egy kocsi, a parkoló része
zöld ablaka lenyílt, rálehel az égre
piros szövet lobog, tavaszi szél fújja
mellette az Ember, lefagyott az ujja
nadrágja övtelen, furcsa, de jól látom
fehér a zoknija, mint pattanó rügy ágon
szeme vegyes szemét, üveg is meg rongy is
unottan bogarász, mit dobott a roykis
tenyeréből eszik, szelíd mint a galamb
honol most a béke, este nem ver harang
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-11-07 11:18:39
Utolsó módosítás ideje: 2011-11-07 11:18:39