Szerenád, kinek
A konyhában, hol szemlesütve várok,
gázrózsa sziszeg spontán szerenádot.
Csonthold - ezüst pengével metszi a tetőket,
bekukucskál, mint kíváncsi gyerek
a békakirály nyitott, szelíd hasába,
ágyunkra ül fehéren, vérnarancs az álma -
csukott szem héján csillagtű remeg.
A kocsmában, hol józanodva szállok,
söröspalack fütyül baljós szerenádot.
Fészket rakott a csönd egy énekes madárba,
zsírozza a tollát, hátha kitelel.
Ágat gyűjt a madár minden új halálba,
halálnak csőrében faggyú énekel.
Festék szitál a gangon, reggelre már kék lesz
a kert bőrébe vésett málnabokor.
Tetovált akácok, szép hasadó kérgek,
szlalomozol köztük, pizsamát hozol.
E nagy házban, hol mindig meztelenül járok,
titkos kemencék búgnak, s bárgyú szerenádok.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-11-03 10:49:54
Utolsó módosítás ideje: 2011-11-03 10:49:54