Kötéltánc (Hangulatok 3.)
Ki tudja, meddig leszek még
a gyertyalángon innen,
talán már ma éjjel
véres lesz az ingem,
hol tegnap a vasaló talpa
simított ráncot,
holnap vörös rongykráter,
s a lélek jár fölötte kötéltáncot.
Ki tudja, hisz sejted te is
létünk gyönge cérna
a sors kezében a tű,
s nem tudni selyembe
vagy éppen pokrócba szúrja,
de lehet, hogy ölteni sincs kedve,
csattan az olló, s be van fejezve.
Hát szeress, míg itt vagyok
mert nem tudom,
ezt még meddig teszem,
ma a szív győz, de holnap
meglehet az eszem,
mert értelmét e létnek
az agy nem találja,
meginog a lélek
vagy a kötél szakad
s oda lesz a tánca.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-11-02 15:11:04
Utolsó módosítás ideje: 2011-11-02 15:11:04