[MOZDULAT]
magzat:
nem tudom, akartatok-e. most
itt vagyok ebben a könnyűrózsa-
szín felhőben. lebegek, mint egy
toll. lefelé, vagy fel. meleg van,
szélcsend. a meleget tőled kapom.
nem haragszol érte? bűntudatom
van. félek, mi lesz, ha majd
kijövök belőled. vigyázz rám.
anya:
bennem vagy. én vagy. nem tudom,
akartunk-e. akarhatja-e egyáltalán
valaki önmagát? közelebb vagy
a válaszhoz, mint én. nem emlék-
szem, milyen volt ott, ahol most
te vagy. ne legyen bűntudatod.
amit adok, én is kaptam valahol.
magzat:
sajátod vagyok-e? vagy a semmié?
mi köt össze veled? magányos vagyok.
úgy érzem, mintha elfeledkeztetek
volna rólam, mióta meglettem.
adj ennem, ha kérek. szépen kérlek.
anya:
megnyugodhatsz. nem vagy egyedül.
most nem álmodsz, és nem is vagy
ébren. gondolj arra, amit érzel.
ha megcsókolhatnálak, megtenném.
magzat:
ettől nem nyugszom meg. félek.
miért érzem rosszul magam?
szorít valami. szorít, mint a satu,
szívem lopott melegtől dobban,
pedig még nem is létezem igazán.
anya:
megnyugodhatsz. nem vagy egyedül.
eljön majd az idő, amikor nem
fogsz félni. akkor én fogok félni.
emlékezz majd. az élet olyan,
mint az ébredés pillanata.
magzat:
minden hamisnak tűnik, pedig
nem ismerhetném az igazságot.
az élet olyan, mint az elalvás pillanata.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-10-03 18:54:34
Utolsó módosítás ideje: 2011-10-04 01:28:28