Toll a járdán
I.
Ólomsivatag, palaszürke ég
Stagnáció, mérgező idő:
araszolón a percek, űr -
Súlyosan és tompán feszül.
A vattapuha tömött semmi ég.
Zsibbatag nyugtalanság -
minden érdektelen már...
Vánszorgás, értelmetlenül
elrepül. Az idő temető.
Csönd.
* *
Toll áll a járdán.
Tintára vár
reménytelenül.
Néha felvihog.
Zizegnek teleírt
papírok.
*
Ilyenkor sír.
Mert örül.
Feltárul.
Betűt nyel.
Véremmel
feltörül.
II.
Úgy folyik ki a vers
mint a vér
felmetszett aortán -
akár ébren vagyok
vagy éppen alszom tán
Hogy épp belehalok -
csak dísz a retortán...
2008.07.11
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-09-16 18:32:16
Utolsó módosítás ideje: 2011-09-16 18:32:16