álmok
puha párnán pihe szusszan
alvó pofidon mosoly surran
hajnali hat lesz öt perc múlva
lámpafény záporban villódzó forgatag
nyüzsög már a dolgos világ
de mit tudsz te kicsiny
bogárka minderről csak álmodj
negyven évesen babaálmot
ölelő kart meleg szavannát
Kalahári sivatagot kaktuszt
pálmafát utazást turbánba
tekerve szamárháton
horkanó-hallgató szunnyadás...
ahol jársz hős vagy
dacos kemény ólomkatonám
túl az Óperencián
megvívva a vadak harcát
előtted Hitler is szalutál
igen nagy vagy vad
és sose hűséges hozzám
mohó önlángjától
fellobbanó-elalvó koromparázs
horkanó-hallgató szunnyadás...
szenes dúlt szénaboglya
a kikericses réten hajad
omlása a virágos dunnán
serkenő pirkadat a homlokpír
aranybetűs firkálmányok
egy gondolattalan ábrán
fölöttünk héberszavak
kvadrátákba szorított szeretlek-ek
pillognak álmatag fekhelyünk
égkék s csillagok borítják
horkanó-hallgató szunnyadás...
egyedül vagy egyedül vagyok
te az ágyon én az állomáson
kizárod a világot kizárom
hogy újra lássalak kivárom
csókokra nézz fel
kávészagra ébredj
hasadra süt a nap Édes
melledre kúszok félve
testednek legyek része
lelkednek meg a fészke
jaj egy nem vagyunk mégsem
csak két összegabalyodott
holdkóros buta részeg
horkanó-hallgató szunnyadás...
2009
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-08-13 13:17:28
Utolsó módosítás ideje: 2011-08-22 11:17:13