Visszajátszás: A folyó filmje
Látod, itt a tenger visszaömlik a folyóba,
s az delta torkolatából magába rombolja
lerakott hordalékát, ahogy épül a meder.
De nem tűnik el, csak vékonyodik,
mint egyszikű növény bojtos gyökérzete
elvirágzást követően, ha napos óráit már
centiméterekben számolja még zöldellő szára.
Egy pillanatig vászonra mered az idő.
Új esők jönnek, augusztusvégi langymeleg zápor.
És mielőtt a víz sodrása meglódul Mából
Holnapba, egy teliholdnyi ezüst tallér
keresztutat vágva gurul át a túlsó partra
s tovább…
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-08-12 09:08:03
Utolsó módosítás ideje: 2011-08-12 11:01:11