Kardos Gabriella
viharom, haragom
legyen csak vihar,
félelem-hörgés
villám és moraj,
zúzó mennydörgés
legyen csak tengerár,
legyen, legyen már
öljön, gyilkoljon,
gyilkoljon a hurrikán
legyen jégeső,
legyen földrengés,
legyen poklot tisztító
üvöltő remegés
legyen rózsa tüskéje,
álljon a nyakadba,
legyen a tüdődnek
véget nyújtó rákja
pusztuljon az Ember,
pusztuljon az Ördög,
pusztuljon az Isten,
s pusztuljon a Földön
minden,
minden,
minden
pusztuljon még más is,
egészen a Plútóig
gyűlöletem haraggá,
s óceánná torkollik
s egy delta-torkolatnál
kapjon el az ár,
fejezze ki dühöngésem,
jöjjön végre már
haljon mind, mi Ember,
haljon mind, mi Állat,
s legyek végre egymagam
e rohadt, ringyó világban
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-07-20 23:38:25 Utolsó módosítás ideje: 2011-07-20 23:38:25
|
|
|