kommentár
renovációk, szabad szólások,
banálisnak tartott alkotások
nyilvántartott bűnözője lettem,
s felfüggesztett állapotomban
nem adtak tollat nekem,
hogy a fehér lapra még véletlen
se mázoljam gondolataim szerenádját,
mert az egyszerűség mára
csak közhely némely ember számára
pedig belém fagyott szívem
nem tud szólani másképp,
s néhánynak ez végképp
fáj, mert nem tartja művészetnek,
csupán olcsó kis semmiségnek
mily dalt fogan e három nád-
szál, a három ujjam jobb kezemen,
pár igen fontos részem,
mit vannak, kik szimplán
levágnának rólam,
hisz számukra a mai költő nem így fogan,
mint ahogy én alakulni próbálok,
- s lelkemben ez merően bosszant -
éljenek hát az egysoros,
semmitérő költemények,
a csicska, neve-nincs költői képek,
a mai frappáns alkotások,
e modern piócák: az új-akarások!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-07-20 22:42:30
Utolsó módosítás ideje: 2011-07-20 22:42:30