elképedve
szerelmetlen nővérek
lestrapált pincérnők
az arcokat szénporral
vonta be a megfakult
sárga fal sápasztó
fénytükre s mintha
a biztos halál híre
érkezett volna a titanik
pihenő kabinjába
az idő szele mumifikál
s a megkövült arcokon
a lélek a tekinteteken át
teszi meg utolsó útját
tizenöt kötény alatt
halni készül a teremtés
itt és mindörökké
#
#
#
#
nem nem
csak a varrólányok hitler beszédét hallgatják
*
( Lakner László 1960.)
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-07-07 10:14:01
Utolsó módosítás ideje: 2011-07-07 10:14:01