halott szerenád
Kihaltam, mint kihal
éjszaka egy meztelen csiga,
kire rálépnek -mert rálépnek-
hisz sötét az éjszaka.
Kihaltam, mint kihalt
bennem minden érzés.
Mert csalódások sorozata,
mi úton-nyomon kísért.
Kihaltam, mint kihalt
Dunának egy holt-ág része,
hisz levágták, hogy
ne kanyarogjon annyira egésze.
Kihaltam, mint kihalt
egy szentjános zöld bogár,
mikor félelmemben sikítva
anyám eltaposta már.
Kihaltam, mint kihal
alkonyatkor a napsugár,
kihaltam - mint az is-,
mikor helyébe a Hold beáll.
Kihalok, mint kihal
halott szeméből az élet-fény,
mert kihal, ha meghal
benne a lelki lény.
Halott vagyok, és sötét,
de nem úgy sötét, hogy fáj.
Kihaltan vagyok sötét,
mint éjszakai szerenád.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-05-28 18:25:03
Utolsó módosítás ideje: 2011-05-28 18:25:03