Júniusi koncert
Most június van, nyári langy melegben
kezem ölemben, ülök egymagam,
és hallgatom, melyik énekel szebben,
bár mindegyiknek színes tolla van.
Két pöttöm szoprán villog fönn az ágon,
telitorokból zengi énekét,
én idelentről lelkesen kiáltom,
hogy a szent élet ad itt térzenét.
Ahogy leírom, könnyebb megérteni,
miért zeng dal megfoghatatlanul,
az égi úrnak harsog a csöpp zseni,
zöld lángra lobban, elégni tanul?
Az ember sokkal többet tud magáról,
mint amennyit megérteni képes,
míg hallgatja, hogy száll alá a fáról
a zene, amit magában érez.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-05-28 10:49:22
Utolsó módosítás ideje: 2011-05-28 10:49:22