apa/fiú
doktor úr húzza ki válaszolt apám
amikor anyámmal a végórán kimerülten
feladni készültünk ezt a születést
a széchenyi út 15 alatt s amikor
létre húztak apám még megjegyezte
na ilyen nudli fejű gyerek nem kell ide
több s azzal elkezdődött a neveltetés
kora eljött az idő és már együtt mentünk
locsolkodni és varga sanyi bácsiéknál
megkérdezték ki fia vagyok mire apu
rávágta hogy az anyjáé meg még azt is
hogy az anya az mindig biztos aztán cseperedvén
megismerkedtem a kérges atyai pofonokkal
valahogy mindig volt valami ok a verésre
mi lesz így belőled gyerek hazudsz csavarogsz
nem vigyázol a húgodra hová tűnt a téeszkossuth
tanulj tinó ökör lesz belőled vagy gyalogmunkás
a téeszcsébe minek a sport az olyanoknak való
mint a markec gyerekek akik a jég hátán is megélnének
hogy jut eszedbe abonyban újságot írni ahelyett hogy
készülnél az érettségire no még az hiányzik hogy
magadra haragítsd a komcsikat na mondtam én
hogy nem lesz abból semmi hogy focizgass
a katonaidőd alatt de nem is baj most majd megtudod
milyen mély a lövészárok megtudtam a marcali
tüzérezredben ahová a javítandókat és a nevelendőket
a büntetett előéletűeket sorozták be meg azokat akik
osztályidegen kisiparoscsaládok fiai voltak
ahogy leszereltem minden megváltozott
apu talán végre magára ismert bennem
szerelmes lettem
és ő
faragott az én babámnak
egy szép
fordítható
paraszttükröt
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-05-25 11:54:43
Utolsó módosítás ideje: 2011-05-26 16:07:42