világvitrinbe kirakva
(átírt változat)
a világvitrinbe kirakva
az én irhám is közös irha
nincs búvóhelyem
hát irhámba belebújtam
ha arra jársz rádijesztek én bazmeg
ott vagyok
te nem tudod
a sötét sikátorban
a beszögellésben
a napon – kimosott ruha – száradok
ülök a temetőben egy padon
reggel kávét főzök és éhgyomorra az
ágyban bekapom
verset írok vagy mímelem a melót
diplomás kétkezemmel keresem a kenyerem
s várom hátha változik a várrom hogy
oktathassam a nebulót
ott vagyok
pedig csak a vörös ajánló levél
engedett az egyetemi felvételre
meghökkensz-e ha rádijesztek
mert rádijesztek ha arra jársz bazmeg
hökkenj meg...na...hogy tovább álljak
s én megveregetem a vállad haver a
szívstopp elõtt ha megijedsz
ha félnél a félsötéttől
s a ránkbilincselt farkasvakság verne
persze az is lehet
a beszögellésben
mert erre tanított az ezerkilenszáznegyvenötezerkilencszáznyolcvankilenc
én ijedek meg
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: mondom magamnak (Csíkszereda, 1997)
Kiadó: ProPrint
Feltöltés ideje: 2011-05-13 08:15:26
Utolsó módosítás ideje: 2011-05-13 08:15:26