Kétsorosak
Ne vedd magad túl komolyan;
mert úgy leszel komolytalan.
*
Ha a nő tőled elszalad,
utolérni vesd el magad!
*
Tied lesz a hája mája,
légy enyém egy éjszakára!
*
Mit ér a mély, hű szerelem,
ha világa csak gyötrelem?
*
Mindig fájóbb a sérelem,
ha a kedves teszi velem.
*
Jövőm olyan, mint a jelen,
csak hosszabban lesz majd jelen.
*
Háborúban milyen gazság,
első halott az igazság.
*
A császárnak nincs hazája,
őt a birodalom várja.
*
Latolgatni ötször-tízszer
kell, dönteni csakis egyszer.
*
Kik a múltat elfelejtik,
átélik majd, nem is sejtik.
*
Az az ördög nagy sikere;
a nemlétét elhitette.
*
Jövő addig nem létezik,
amíg be nem következik.
*
Ami a mától nem kellett,
az öröklét nem felelhet.
*
Ha időt nyerni igyekszünk,
attól többet is elvesztünk.
*
Két rossz közül csak azt válaszd,
amelyiket nem próbáltad!
*
Lásd be, hogyha nincs igazad,
te maradsz a legszabadabb!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-04-28 11:23:22
Utolsó módosítás ideje: 2011-04-28 11:26:19