A hős vezér
Belepusztul az ünnepi dajdajozás-
ba a nép, keserű, amit inni muszáj.
A vezér soha nem hazudott. Ez a pél-
da. A forradalom viharába vezet-
te a fülke magány katonáit a hős.
Noha sánta ütem, anapesztusi bú
keserít öreget, fiatalt, csak elő-
re a nemzet erői az éleken áll-
nak a sorban! Előre fiúk, vezetők!
Vezessétek a népet, az tódul utá-
natok, mint legutóbb, Európa pedig
jöhet szembe velünk, mi mutatjuk erőn-
ket, elszánt ez a nép, a pokol kapuját
kikerüli vezére. Az iskolapad
tanította vezetni a hős katonát.
Csak a nemzet a fontos, ezért kaparint-
ja magához a hős a hatalmat előbb,
mielőtt akkurátusan küzdeni kezd.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-04-23 06:04:32
Utolsó módosítás ideje: 2011-04-23 06:04:32