szívdöglesztő (hányásba torkolló városnézés)
reggelire vajas kenyér:
hajnali üvegházakban fogat mosunk
sáros izzadtsággal.
reggelire ránk löttyen a forrócsoki.
kólát is kell a járdára locsolni!
majd megkérjük a kávéscsészék kezét.
pH2-es gyomorsav-oldatban
ínyencfalatok úszkálnak.
a város:
bazd meg! a szabályosra nyírt gyepet,
a tökéletesen lila, narancs, és piros virágokat.
úgyis leköpjük a villanypóznák tövét.
(ahol kartonpapírból tákolt
madarak csipegetnek napraforgóhéjat.)
bámuljuk a szegekkel
fákra ragasztott plakátokat.
felfújt izompacsirtákat fogdosunk,
párnás mellkasukat célozzuk dartsszal.
autódudaszóra táncolunk.
kutyákat és galambokat sétáltatnak
taxisofőrök és papok.
rasztahajú pojácák
himnuszokat krákognak.
(pitypangcsokor-égető munkások.)
szemgolyókat bomlaszt
az új kocsikról visszaverődő fény.
sebhelyes arcú popcornárusok
vörösen rikoltoznak.
pattintott kövek ülnek
a járókelők szemüregeiben.
kirakatokban ziháló eladók
emberi skalpokat kínálnak.
(mutáns tolvajok trükkjeinek
adományozunk kőolajtartalékokat.)
márvány szökőkutakba hugyozó kutyák:
márvány szökőkutakba hugyozó, kétlábú kutyák.
garnizonélet:
extravénás orgazmus. migrénhullámú sütő. vákuum.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-04-17 19:26:12
Utolsó módosítás ideje: 2011-06-02 20:38:44