Megszakítjuk műsorunkat, a költő újra nyilatkozik
Hogy lehet szeretni az embert?
Az egészet, vagy csak a felét?
A lelkét, vagy csak a testét?
Szerelemmel, vagy szeretettel?
Amíg gyerek voltam, szép voltam,
most hogy csúnya lettem,
most kell szépnek lennem.
Undorító vagyok, fedezetlen,
össze-vissza gyűlölni való, koszos.
Szeretetlen, halhatatlan, rímtelen.
Ha lenne kedvesem, most felhívnám,
és leszidnám, hogy nincs velem.
Száraz könnyek.
Igaz is, én nem tudtam semmit komolyan venni.
Felnőni a feladathoz, csak nyitott szájjal,
nyálcsöppenésig katicabogarakat nézni, ahogy röpülnek.
Tudtam, hogy az Isten szabadon jobban szeret.
Rájöttem, nem éri meg rossznak lenni.
Nem tudtam iparkodni, mert elfolyt a cél,
mint a homokóra, mögé látok a színdarabank.
Hallom a súgót, látom a rendezőt.
Csak mérési felületet akarnak venni
rajtunk, ha felgördül a függöny.
Volt vígopera is, de mostanában balladák
a napok. Nevetek, sokszor milyen mélyen élik bele magukat
idióta szerepekbe. Gáncsol, hogy ő érjen célba,
mert célnak hiszi a semmit,
a célt meg észre sem veszi.
Visszatérve a szerelemhez,
talicskája az kubikosnak.
Mint a bohócsapka, komikusnak.
Olyan szépek a szép női testek,
amennyire ragadós légynek a légypapír.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-03-16 17:22:18
Utolsó módosítás ideje: 2011-03-16 17:22:18