Keresi a fekete macska a választ
Orr Máté Berlioz késik c. képéhez
ez ugye nem az 50-es számú lakás?
minden történet kitalálás?
üléspont kell ide
nem kell ide semmiféle álláspont
hiszen az asztal körül ülnek
micsoda illetlenség!
ollóval enné a citromot
egy vörösre sült rák az asztalon
viszont a disznó a macska
a simára borotvált úr
és a teáskanna feketébe öltözött
az alkalomhoz illőn
keresi a fekete macska a választ
a mai kor emberének
ember-énekére
a teremtő indulat örvényeiben
nem szalad át az úton
sem villamossineken
az igazság felfegyverkezett
fekete határőrei
ülnek az asztalnál vagy épp
a szatíra a groteszk és a fantasztikum
hármas határvidékén
kezdik-végzik szolgálatuk
ki a csoda vagy tehát?
ne ülj olyan szobába ismeretlenekkel
ahol szó-bába
legyen bármekkora a szoba
ne állj szóba ne ülj szóba
ne légy a bába bábja
se árva lárva
sört igyunk vagy ásványvizet
ha csak kajszibarackszörp kapható?
és ki fizet?
ma este érdekes história színhelye lesz
a Patriarsije Prudi
- mondja a külföldi úr
aki Kanttal villásreggelizett
a tér-idő sín kitágul
és minden vibrálni kezd
két szék üresen maradt
de semmi baj
hiszen a végső óra közelségének jelei
nem mutatkoznak a szörpben:
nem szüli úrnőjét a szolgáló
s a ruhátlan mezítlábas pásztorok
nem emelnek magas épületeket
sem alacsony villamoskocsiszínt
Annácska a napraforgóolajjal
robog hazafelé
a tekintete olyan villamos
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: http://www.irodalmijelen.hu/node/7086, 2010.10.28
Feltöltés ideje: 2011-03-16 17:18:44
Utolsó módosítás ideje: 2011-03-16 17:18:44