Kardos Gabriella
A fájdalom
Fájdalom a magány,
ha homokdombra ül
a forró víz, s kihűl,
s mindenütt homály.
Fájdalom a düh,
ha eredben vér lüktet,
agyad szétlőve hever,
s a kutya sem hű.
Fájdalom a szerelem,
ha lelked kitépve szúr,
s nem figyel rád az Úr,
s szíved törik össze.
Fájdalom a barátság,
ha szép szókkal kecsegtet,
aztán meg is fenyeget.
Bolond, őrült hazugság.
Fájdalom a bánat,
ha falevelek hullnak fáról,
s nyál folyik a számból
reád, s künn lapul a pára.
Fájdalom a boldogság,
mert apró az, és összetör,
és derűre rút ború jön,
sötét halálunkra várván.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-03-13 16:53:06 Utolsó módosítás ideje: 2011-03-13 16:53:06
|
|
|