Hasonlat (verzió)
Ahogy az urnában eltűnt
az összehajtogatott lapon
beikszelt jövő, mosolygott.
Büszke volt. Felelős. Szabad.
Döntött. Kezébe vette sorsát.
Erre gondolt a fehér csempén
arca foltszerű mását figyelve.
Picit lehugyozta magát, de
a sötét anyagon alig látszott.
Nem szeretnék fa lenni.
Bambán tűrni. Napot, szelet,
kéregvésőket, kutyavizeletet.
Mint azok a birkák. Hol is volt?
Pár jól képzett, csaholó eb és
bármerre terelhetők.
Jobbról keríts, balról keríts,
a gazda nem szól, csak int.
Azok meg akár a sátán kutyái.
Pokolian ügyesek. Miért pont
pokolian és miért a sátáné. Mi-
csoda hasonlatok. Pedig nem is
vagyok hívő. Birka. Hál istennek.
Gondolta.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-02-28 14:19:02
Utolsó módosítás ideje: 2011-02-28 22:59:59