Az érzékek ellenállása
most olyan vagy
mint norvégmintás
pulóveremben a minta:
a mosolygós hóember:
amit onnét kibontani nem lehet,
csak kivágni ollóval
minden mást roncsolva.
Gyakorlatom van.
Csináltam ilyet
meggondolatlan
gyereklány koromban
anyám pulóverével,
és később is,
bár tudtam, nem lehet.
És most? Mégsem járkálhatok
kombinéban a sötét folyosón,
felriadva az utca neszére,
összezavarodva, mint Ophélia;
kapualjból kapualjba lopakodva
ebben a csúnya szeles időben.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-02-26 10:19:19
Utolsó módosítás ideje: 2011-02-26 10:19:19