hitted egykor
minek élni, minek félni?
gúnyszavaktól megrettenni?
tudni, hogy nem vagy utolsó,
mégis tolnak el a naptól.
jönnek újak, jönnek szépek,
kikben jövőt sejt a lélek;
hitted egykor, ki ha nem te,
agyondicsért szemtelenke,
ütötted a pingponglabdát,
végigevezted a Dunát,
nyertél nem egy pályázatot,
teljesült a gyermekálmod:
apád nyomdokába léptél;
adtál inkább, semmint kértél,
hű párodnak adtad szavad,
gyermekedben látod magad.
nem vagy semmi: emlékhalmaz,
kit érdekel, hogy mit vallasz.
Istenem, kit sosem kértem,
vedd már végre el az éltem!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-02-24 00:51:08
Utolsó módosítás ideje: 2011-02-24 00:51:08