Montázs
Az idő mozdulatlan,
csak te fékezel, gyorsítasz;
(utakat vágsz magadban).
*
Születéstől a halálig
más vagy, bárhogy csinálod, mint
ami belőled látszik.
*
Bizonyos tévutakat
előbb végig kell járni, hogy
fölfogd igazságodat!
*
Sírok fölött az árnyék,
mint lelkek lobogója leng,
alá omlik a szándék.
*
A fagyos éjszakákon
átsüt a rég múlt szerelem,
hogy újra megtaláljon.
*
Várjuk az örömünket,
és kidobjuk az ablakon,
mint a fenyőfa-tűket.
*
Ritkán erkölcs jele
a hízelgő, sima modor:
farizeus fegyvere.
*
Semmiféle gondolat
nem oldja fel: legkötöttebb
ember az, aki szabad.
*
Legyen most újra ünnep!
A könnyek mossák tisztára
szomorú, szép szemünket!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-02-16 13:02:13
Utolsó módosítás ideje: 2011-02-16 13:02:13