...ingnek...
Miközben oly bonyolult szavakból
tennél össze egy még nehezebb,
már-már alig érthető szöveget,
amely fedezetként egész életet kíván,
és még akkor is, jaj, mire mennél,
hiába kapaszkodni belé, kiszökik
agyad hálójából és karmos kezedből,
pedig hogy nől és meddig a körmöd -
túl a fölfoghatón, mi öröklétként
határol, és eldugtad volna apró,
illatos ibolyád is, mit le nem gyűr
szárnyas idő, mert hervadásnak alján
ott a mag, szelíd mosoly, mit nézek
szemüregből fényes, nedves maggal;
ó, két szemem, a látvány hálás párja -
mit vinnék el e gazdag végtelenből,
a megkettőzés partján hova tenném -
mutogatnám talán - kincsem merre?
miközben régi bölcsesség: halotti ingnek
zsebe nincsen.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-02-15 01:18:51
Utolsó módosítás ideje: 2011-02-15 01:57:27