Napjaink
Szűk palástba burkolóztunk,
szorított bennünket a hatalom.
Tán a meterológia is hadat üzent.
A vasbordáknak is fáj az ütleg?
Imáink fokozatosan fényesedtek,
ahogy a bronz is a símogatástól.
Hát még ez sem elég?
Hőguta araszol a nyomunkban,
s a délibáb tankot dereng felénk.
Így burkolóztunk szűk palástba
amit a közöny és az emberség szőtt.
Afrika vascsordáira árvaság nyávog,
míg a nyugat fullad a csillagoktól.
Az örök szomjúság egyre csepeg
minden elátkozott szájból, szívből.
A farkasok nem vonyítanak.
Vasketrecbe zárva, nemzeti parkokban
üvöltenek a plasztikholdra
az örök rétegeibe ágyazódva.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.