Nem így képzeltem
Nem így képzeltem.
Hontalan vadnak láttam
a bőszen üvöltő oroszlánt,
s verspalántáktól gyomláltam kertem.
Kiáltó szél ha jött,
bekötött szemmel térdeltem előtte.
Bekötött szemmel, tapasztott fülekkel.
Lángoló marokkal tépdestem,
csicsergő lugasokban szóltam,
s az üvöltő oroszlán sörényét
akár a hedonisták
folyton szabdaltam, el nem engedtem.
Bekötött szememről nem vágytam a leplet.
S most, ahogy éltem, élek
látom foszlik rólam a szivárvány:
a nap égeti le, és hontalan vadak
tépdesik magukévá.
s a szem, még mindig gyenge.
Mint akit rabok közé vetettek,
vergődöm a bűzben.
Hát itt van újra:kötél a szemre,
a gyenge nem alantasra,
kinek százévesen is fáj
fejlőtlen szemébe a vérmes,
vakító igazság színjátéka.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.