Üdvözlő levél Apámnak (epistola)
Régen vártalak, itt vagy végre, jó közeledben!
Két évet túl hosszu idő volt nélküled élnem,
terjedt bennem a nincs, arcomra kövült a hiányod -
Itt vagy végre megint! Mit hozzak, mit szabad enned?
- Éhes nem vagyok én - szavad oly nevető, szemed égi-
bögre hideg tejet innék, jól tudod, azt szeretem rég-
s úgy iszod, úgy döntöd befelé, csak zúdul a tej szét-
árad a testben, látom az árja egész kifehérít,
bőröd oly átlátszó, mint égre tekintő lényed,
vérereidben a szín kiviláglik, átüt az ingen –
döbbenetem beleprésel a székbe, sokkol a látvány…
- Nincs miért félned, jól vagyok én már végre egészen,
eljöttem, hogy szóljak, nincs okod aggodalomra -
Isteni hír, üzenet voltál, csak tűnő angyali árnyék…
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: VIII. Aquincumi Költőverseny antológia (Budapest, 2010)
Kiadó: Aquincum Baráti Kör
Feltöltés ideje: 2011-02-03 23:48:11
Utolsó módosítás ideje: 2011-02-04 14:46:49