amiért pár pillanat multán
már keservesen zokogva
perelt az éggel,
a felismerés,
hogy testéből kiszakadt,
gyufásskatulyába rejtett,
borsónyi önmagával:
végérvényesen elkezdődött,
még meg sem fordult benne,
ahogy hőstette fényében
büszkén sütkérezve,
diadalmasan a magasba emelte
az ujjai között fehérlő
tejfogat .