A csillagok pakolnak
Az öngyilkos lát ellenérvet,
legalább egyetlenegyet.
S én a továbbélés végett
bólintsak és szenderegjek?
Nekem a surranó alázat
előírás volt, nem nagy eszmény.
A halál kinevelt magának,
s most csüngök marasztaló kedvén.
Ide jutottam. Tekintet nélkül
minden nagy filozófiára.
Elmerengek, mit tenne végül
velem négyszemközt egy árva?
Nincs más. A csillagok pakolnak.
Eloldalog a fény a szemről.
Szétnéz, küszöbre lép a holnap,
s megriad ennyi idegentől.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Tudósítás a Kis utcából (Budapest, 1997)
Kiadó: Orpheusz
Feltöltés ideje: 2011-01-08 07:55:36
Utolsó módosítás ideje: 2011-01-08 07:55:36