Máskarácsony
füstfotelban gubbaszt az ötvenes férfi,
fenyőág hozzáér, nő már biztos rég.
zakója zsebe leszakadt,
ha megölte volna. a francba
indul talán egy család
eszébe jut: anya, a kutya, apa, a gyerek,
hűtő, hamutál, a tévé, a benne látszó órák,
ünnepek. mögötte latyak,
zoknija nedves, tolja a napot tovább.
bicikli kormányán pótbelső leng,
elfordul az utca, a férfi megy,
reklámzacskó-púpok vele billegnek.
a dózsa szálló életveszélyes, tudja
a podmaniczky utcai női marad,
ott van hely, karácsony
lehet nedves barlang.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2010-12-28 18:54:48
Utolsó módosítás ideje: 2011-01-05 15:34:31