Az Egy
Az árnyak az árnyak villódzanak folyvást
Az Egy kering köztük és Putnoki Friss Lóránt
Mária-szörny orzi a Móriák torkát
Egy vitéz gyozi le: Putnoki Friss Lóránt
Kardját a szívébe döfi bele noha
Ekkor neve még nem Putnoki Friss lovag
Ünneplést is csapnak van kadarka, móri
Ki legtöbbet fogyaszt: Putnoki Friss Lóri
Eltöltenek még ott húsz-huszonnégy órát
Legfáradtabb reggel: Putnoki Friss Lóránt
Aztán megindulnak a többi csatának
Putnoki Friss Lóránt marad csupán hátra
Hogy elhúzathasson Bilbónak egy nótát:
"Sej-haj! Putnoki Friss Lóránt, Putnoki Friss Lóránt..."
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.