Töredékek
1.
Ebben a hamutálcában
csikkek égetik egymást
s legfeljebb az idegesítő
hogy a szemétbe kerülnek
a konyhahulladékok
és a nemi szervek
szétkent rongyai közé
ebben a nagy büdös hamutálcában
mégis csak emberségesebb
2.
Látod ebben a klórszagú kocsmában
kibomlott cipzárral ül az a nő
fogatlan bádogtenyerű férfi szorongatja
és te nem tudod
milyen boldogok
nem éhesek
és okosok
3.
Szerelem
olyan régi vagy mint a penész
annyira felesleges
steril kádakba ülnöd
elpusztulsz
ha tiszta vagy
4.
Ha legközelebb
valaki megkérdezné
hogy vagy öregem
miközben lehullnak rólad a díszek
és zörög a szíved
és legszívesebben okádnál
mint tegnapelőtt
vagy fütyölhetnéked támad
hát mondd
finom vacsorákat
hűséget békét gyerekeket
és boldogságot kívánsz mindenkinek
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Legyen valaki veletek (Budapest, 1970)
Kiadó: Magvető
Feltöltés ideje: 2010-12-16 13:22:11
Utolsó módosítás ideje: 2010-12-16 13:22:11