Kérdések
Voltál-e már büntetett gyermek,
akit naponta szájon vernek,
éjszakára pincébe zárnak,
megették-e a vacsorádat?
Szünidőben hordtál habarcsot?
A rémülettől torzult arcod
láttad-e rozsdás tükörben?
Bizakodtál-e meggyötörten?
Ettél-e legyet kényszerítve?
Voltál-e élő kiterítve?
Tapostak-e rajtad barátok?
Voltál-e ezerszer megalázott?
Kések alatt kiszolgáltatva,
meztelenül, magadra hagyva,
egy rád dobott zöld lepedővel -
voltál-e már így együtt nővel?
Voltál-e karó kihegyezve?
Voltál-e kötés szúrt sebekre?
S mert rajtad a vér átszivárgott,
letéptek-e: piros virágot?
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Kővirágok (Miskolc, 1999)
Kiadó: Felsőmagyarország
Feltöltés ideje: 2010-12-12 06:44:50
Utolsó módosítás ideje: 2010-12-12 06:44:50