60/10
egy ásítás:
legkevesebb hat másodpercig tart,
mondják.
hat másodperc alatt?
hat másodperc alatt
megtanulok arról lemondani,
hat másodperc alatt
gyakorlok némi alázatot,
hat másodperc alatt
felidézem a reggeli ízét,
hat másodperc alatt
megérsz bennem, a holnapi
anekdoták előképével.
még mindig(...)
hat másodperc alatt
berendezem az illatod
(lelakom, mondhatni,
gyorsan megy mostanában),
hat másodperc alatt
- hacsaknem tíz - még
a gondjaidat is kisimítom
néha, ha a poén
jó helyre kerül.
hat másodperc alatt
egyet kong a kulcs a zárban,
én, dilettáns harmóniában
szintén csak egyet,
de annál hangosabban,
ha megállt az óramutató.
(legke(d)vesebb hat másodperc,
hogy meddig, magunk kell, lemérjük.
eszköz nincs, csupán tapintható.)
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2010-11-29 15:19:27
Utolsó módosítás ideje: 2010-11-29 15:19:27