Ablakom előtt hull a
fáról a sárga levél,
vékony gallyait tördeli a szél.
Csupasz ágai súgják,
nemsokára itt a tél.
Gondolatban arcomat már
szinte csípi a dér.
Múlik az ősz, emlékül
itt hagyva néhány
korhadt levelét, s a fák
koronáin kivirágzik a jég