Más nincs
Na igen - hát a becsület
van, mint a koldus kalapja.
kötözni való bolond,
ki szerencséjét érte adja.
Becsületem elkobozták -
talán még a nagyapámtól,
így nem a szerencse fia vagyok -
de beszélhetünk másról.
Tisztességemben sem vagyok
halálomig biztos egészen -
hátha valakit megölök,
és enyém lesz azért az érdem.
Csupáncsak szeretni tudok,
bár megtiltják a szokások.
Hogy minél gazdagabb legyek,
eladom mindenem, és várok.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Tudósítás a Kis utcából (Budapest, 1997)
Kiadó: Orpheusz
Feltöltés ideje: 2010-11-21 08:56:33
Utolsó módosítás ideje: 2010-11-21 08:56:33