Akkor lesz hazám
Erre mondják, hogy süket csend,
erre, a hallható csendre -,
mintha egy nagyon régi dal
csak most jutna az eszembe.
Nem bánt, hogy "nem vagyok magyar"
e csaholó őrületben -,
magamhoz nem volt jó szavam,
amíg másokat szerettem.
Senki sem olyan süket, mint
kik hallani nem akarnak,
akiket kitüntetnek itt
a farizeus hatalmak.
Aki mindent észre vesz,
de balga, mert nem lojális,
nem terem annak semmi sem,
és hiába várja Párizs.
A bölcsesség gyökere az
önuralom, mondja a bölcs.
Nekem csak akkor lesz hazám,
ha "ápol, s eltakar" a föld.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2010-11-21 08:04:32
Utolsó módosítás ideje: 2010-11-21 08:07:28