A ministráns fiú
Ki nem cseréli vágyait a béke
hamisan csengő dallamaira,
már hetven éve, hogy nem kap cserébe
hitéért semmit; nem isten fia.
Hiába rázott csengőt templomokban,
kis vézna, buzgó ministráns fiú,
nem ütlegelték még meg soha jobban,
mint isten és a földi háború.
Legalul volt a foltozott ruhája,
takarta hófehér, s a gyönge válla
a csengőrázáshoz volt épp elég,
nem akarta a hófehért levetni,
de lehullt róla, nem tudta szeretni,
az angyalt nem hozzá küldte az ég.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2010-11-18 07:03:08
Utolsó módosítás ideje: 2010-11-18 07:03:08