Tragédia (BUÉK, 2004)
Megvolt az esti kecskeének,
dobozolt kép elernyedések
helyett kivetkőzött szavak:
bohóckönny, kéjszörnyalak!
Pőrén kivillan itt-ott az ókor
a fény aszalta bőr alól, hol
az álomrongy fölfeslik, reped,
borgőzben vadul meg istened!
Pokol, de kéne tömjem irhám,
csömörig töltene bárcsak,
dús domb közön s égi firkán
érjen az ünnep, bűnös ivás ad
folyton erőt, felednem a tiltást,
betartani bármiféle királynak.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.