Újévi napló
Az új év első napja
Miért húzódsz el, kedvesem,
miért vagy olyan morc?
Tegnap, a szilveszteri bulin
még minden rendben volt.
Hozzám símultál, testedből
delejes erő áradt,
kezedet fogtam, s bámultam
a nyakad, füled, szádat.
Azóta új évszámot írunk,
új partner kell a tánchoz.
Talán nekem is így a jobb:
ha magadhoz nem láncolsz.
De sajnálom. Ha érdeklődésed
csak egy kicsivel kitartóbb,
annyi BUÉK után ez az új év
először lehetne boldog.
Az új év második napja
Kínzó fejfájással ébredek.
Másnaposan kezdődik a nap.
A 2004 immár végleges.
Megveszem a BKV-bérletet.
A világvége megint elmaradt.
.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.