Egregyi téridő
A templom számtalan kereszt között –
toronysisakja nyolcszáz éve nyomja
körötte repceföld és szénaboglya
sugallja itt a múlthoz van közöd
Kihalt falába zárt históriák –
a sírból – nézd – az asszonyok kikelnek
szűk padjaikba visszatérdepelnek
mormolva rég elfeledett imát
Apáid lábnyomát őrzik a völgyek
közel egy évezred kering körötted
mi lesz mi volt időörvényt kavar
korszakok síkjai – ez mára vall –
néha egybecsúsznak – nem saját hibád –
s lám a tér kivet egy templomtercinát...
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2010-10-08 08:56:05
Utolsó módosítás ideje: 2010-10-08 08:56:05