Március
(Balavány György cikkét felhasználva)
fel kellene abba a toronyba menni,
ahonnan jobban látható az idő
ahonnan tetten érhető a tavasz
kitapintható a nyár
ahonnan erdőket patakokat legelőket
láthat a szem
s zöldellő vetéseket
roskadozó gyümölcsfákat
ahonnan talán magunkat is megláthatnánk
amint épp hajladozunk
bókolva a földnek
ahogy serényen lépegetünk
vagy futva menekülünk
a világ nem normális
mert szenvedés van benne
ölelés születés
és a halál
ott van a ruhák redőiben
a gyermekek mosolyában
fájdalmas az enyészet
és a szülők szemében az aggodalom
nem apró örömökre vágyunk
több kell
mindent akarunk de csak azért
hogy pillanatokra elfeledhessük
létünk sötét éjszakáját
hogy pillanatokra érezhessük
a birtoklás bizsergető kábulatát
logikátlan hogy Isten is legyen
és szenvedés is
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2010-09-24 09:02:31
Utolsó módosítás ideje: 2010-09-24 09:27:50